divendres, 17 de juny del 2011

Autoavaluació segon curs...

Ja queda menys :)

Per finalitzar, per ara, vull fer una petita reflexió sobre el projecte de l'e-portafoli.

Aquest any hem après a fer servir eines freeware i molt potents en relació a lesultats finals i publicacions com Glogger, hem aprofundit amb altres com slideshare, slideboom,... a més he après un poc amb el Guimp per retocar imatges i poc a poc vas veient possibles aplicacions adaptades als infants. L'esfera de l'aprenentatge de noves tecnologies va augmentant de tamany, cada vegada sabem més de més programes, el que es tradueix en més possibles aplicacions pràctiques a la vida ordinària nostra, i dels infants. No es tracta de substituir la vida real, sinò d'apropar-la tot el possible, de motivar a que surtin a investigar, a conèixer, a voler saber per els mateixos el perquè de les coses. Un dels pilars fonamentals de la nostra tasca futura és la de possibilitar i oferir el major nombre d'experiències als infants. M'encanta aquesta idea.

Na Gemma ens va comentar que com a tasca durant enguany, podríem aturar-nos a pensar qualsevol dia i observar una situació per poder extrapolar-la i poder treballar amb els infants. Bé, a mi encara no m'ha arribat la inspiració en aquest sentit, però crec que falta poc. Si hagués treballat seria més fàcil per similituds, però seria fàcil. Nosaltres hem après enguany ha no conformar-nos, podem anar també pel camí difícil, no massa, però també ajuda a superar-nos. En aquest punt us convido a veure el meu blog de segon. Estic molt content, es podria haver fet millor, ho sé, però m'agrada.

Només em queda dir que fa molta calor i que passeu un molt bon estiu.

2 comentaris:

  1. Coavaluació del bloc de segon d’en Juanfran

    Com afirma en Juanfran, tots els blocs són bastant pareguts en quant a continguts i el seu no és una excepció. Ha penjat els treballs corresponents i ha fet les reflexions pertinents. Per tant, es podria dir que ha complert els objectius mínims plantejats.

    Destacaria la part estètica del bloc d’en Juanfran. No s’ha limitat a deixar el model de blogger sinó que ha cercat i ha canviat les presentacions dels seus blocs.
    En relació a creativitat i presentació, voldria destacar el còmic que va fer de l’assignatura de Representació. Es tracta d’un treball molt creatiu i original, mostrant les coses que es poden arribar a fer per penjar al bloc. Està clar que s’han de tenir uns bons coneixements per realitzar treballs semblants.
    Aquí teniu l’enllaç per poder visualitzar el còmic:
    http://segongedijuanfran.blogspot.com/
    Gaudiu d’un molt bon treball creatiu!!!

    ResponElimina
  2. HOla, Juanfran
    Crec que na Cristina té raó, has sabut donar-li un toc personal afegint en el teu eportafoli a més dels mínims, activitats teves amb molta creativitat! L'enhoraobna per això, perquè has sabut explorar amb autonomia altres eines de les que estàvem fent per expressar la teva creativitat i crear autèntics artefactes que diuen molt de l'evolució del teu aprenentatge.
    Sé que vens d'un món laboral molt diferent a l'educació, i m'encanta veure aquest viatge que estàs fent de la banca a l'escola ;-)) I crec que amb la teva experiència professional pots aportar molt a l'educació. I en definitiva, ja ho estàs fent, perquè la teva resposta al projecte i als estudis està repleta de creativitat, i confiï que la traslladaràs també a la teva futura docència i això em dóna molta alegria i esperança, perquè a més, crec que aquesta creativitat juntament amb la tecnologia tenen moltes possibilitats per a la transformació a l'educació!
    I com tu mateix dius, el meu repte per tu és que mostris més del que aprens i reflexiones en el teu eportafoli perquè crec que tenim molt per aprendre de tu, i perquè tu mateix aprendràs més d'escriure-ho i compartir-ho i de crear i crear ... I no oblidis, que tot aquest aprenentatge és un aprenentatge d'eines perquè facem també l'aprenentatge de la metodologia, i aquesta passa és la que hem de fer a partir d'ara, tots junts, per transformar l'educació.
    Ànims i segueix així que tens molt per aportar!
    Una abraçada,
    Gemma

    ResponElimina